Ești pasionat de democrație și UE? Vrei să te implici și să ajuți la modelarea viitorului colectiv? Crezi că este important ca tinerii să voteze? Dacă da, aceasta este o oportunitate pentru tine!

Căutăm 2 voluntari care să își asume rolul de “Changemakers” pentru noul nostru proiect privind alegerile europene numit „Stand For More in 24”. Scopul acestui proiect și rolul Changemaker-ilor este de a crește gradul de conștientizare, interes și înțelegere a tinerilor înaintea alegerilor europene din 2024.

Pentru a-ți face o idee despre cum va fi această campanie, îți sugerăm să vezi proiectele anterioare EYCA: Give a vote (pentru alegerile europene din 2019) și  #StandForSomething (desfășurat în contextul Conferinței privind viitorul Europei). De asemenea, poți arunca o privire și în contul comun de Instagram  pentru aceste proiecte.

Ce va face un Changemaker?

• Va conduce și organiza  două tipuri de evenimente legate de alegerile europene. Primul tip de eveniment ar trebui să fie unul informal și distractiv, axat pe interesul oamenilor de alegerile UE. Al doilea tip de eveniment va fi o dezbatere între candidații și tinerii alegători. Căutăm creativitate în aceste evenimente, pentru a ajunge la cât mai mulți tineri cetățeni diferiți.

• În total vor fi selectați 50 de Changemakers din toată Europa. Fiecare va lucra la propriile evenimente, dar împreună veți face parte dintr-o campanie la scară largă, care se desfășoară în 17 țări diferite.

• Se va alătura unei întâlniri la Torino, Italia, în perioada 24-28 iulie 2023 (toate cheltuielile vor fi plătite) pentru a se familiariza cu proiectul, UE și alegerile europene. De asemenea, va face cunoștință cu ceilalați Changemakers și veți face schimb de idei cu aceștia. Pe tot parcursul proiectului vor fi organizate sesiuni de formare online pentru a vă oferi abilități și cunoștințe: media și comunicare; cum să interacționezi cu instituțiile UE; știința din spatele votului; etc.

• Mai presus de toate, va contribui la formarea democrației europene. Vei contacta sute de tineri alegători și vei fi în contact cu politicienii candidați la alegerile europene.

Cum ar trebui să arate profilul candidatului?

• Să aibă vârsta cuprinsă între 18-23 de ani și să locuiască în România.

• Să fie dornic să asculte și să vorbească despre alegerile europene; să își împărtășească entuziasmul tinerilor.

• Să aibă un nivel bun de limba engleză (pentru a vorbi cu ceilalți Changemakers din Europa).

• Să poată fi implicat în proiect pe toată perioada (iulie 2023 -mai 2024).  Desigur, nu va fi ocupat în fiecare zi, dar ar trebui să aibă timp să contribuie la organizarea activităților și a altor evenimente.

• Să fie disponibil în perioada 24-28 iunie 2023 pentru a participa la antrenamentul de lansare din Torino, Italia. Este obligatoriu ca fiecare Changemaker să fie prezent la această întâlnire, deoarece acolo se va explica totul despre campanie.

• Să fie entuziasmat, să se implice în formarea democrației europene. Experiența anterioară nu este o cerință, ci entuziasmul și dorința de a trece la acțiune sunt ceea ce contează!

• Va trebui să aibă un card EYC valabil la data depunerii cererii.

Cum pot aplica?

Pasul 1

Va trebui să înregistrezi un videoclip despre tine (nu mai mult de 2 minute) în care să ne spui:

• De ce ești interesat să te alături acestei campanii axate pe tineri și pe alegerile UE?

• Care sunt ideile tale de a ajunge la tineri pentru a-i îndruma să voteze?

• Cum crezi că te va ajuta această experiență? Cum poți să contribui la ca această experiență astfel încât să fie utilă pentru toți cei implicați?

Pasul 2

Va trebui să încarci videoclipul pe YouTube (îți recomandăm să setezi videoclipul ca nelistat, astfel încât numai cei care au acces la linkul tău să îl poată viziona).

Pasul 3

Va trebui să completezi acest formular de cerere (LINK) unde să incluzi și link-ul de YouTube. Termenul limită este până duminică, 30 aprilie 2023, la ora 23:59. Răspunsul din partea noastră poate să dureze câteva săptămâni și te putem contacta pentru o conversație rapidă care ne va ajuta să luăm decizia finală.